Rože in zgodbe

Inštitut 8. marec je skupaj s profesoricami in raziskovalkami pozval ženske, naj jim zaupajo zgodbe o spolnem nasilju, ki so ga doživele. V dveh tednih se jih je nabralo veliko, nekatere izmed njih objavljamo v Mladini, preostale so dosegljive na spletni strani www.jaztudi.si. Vse pričajo o tem, da je spolno nasilje, poniževanje, zastraševanje, razširjeno tudi pri nas, da ga je veliko in da je sistematično.

To ni zgodba, ki bi pretresla. Ali pač. Še sama ne vem, kaj je 'normalno' in kaj ne. Vem pa, da je to zgodba, ki govori o naših otrocih, ki jim spregledamo vse, z izgovorom, da so le fantki, češ da jih 'nosijo hormoni'. Bedarije. Starši so me vedno učili, da je moje telo nedotakljivo. In vsak neprimeren dotik sem kaznovala s klofuto, ki je potegnila za seboj družbeno linčanje in še fizično nasilje. Vem, morala bi se odzvati drugače, ampak kako? Kako se odzoveš, če mislijo, da je vse dovoljeno? Če se ti vsi posmehujejo, s puncami vred? […] (#jaztudi, marec 2018)

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.