Borut Mekina

30. 3. 2018  |  Mladina 13  |  Politika

Maketa ni plačana

Ministrstvo zavrnilo račun 

Nesrečna maketa nesrečnega Drugega tira z nesrečnim Mirom Cerarjem

Nesrečna maketa nesrečnega Drugega tira z nesrečnim Mirom Cerarjem
© Barbara Milavec

Ministrstvo za infrastrukturo ne namerava plačati makete drugega tira Koper–Divača, ki je stala 133 tisoč evrov, ker bi jo v skladu s pogodbo podjetje Art Rebel 9 moralo izdelati brez podizvajalcev. Kot je znano, sta se na razpis ministrstva prijavila dva ponudnika, poleg že omenjenega še podjetje RPS, ki je sicer ponudilo 73 tisoč evrov nižjo ceno, a je direkcija za infrastrukturo, domnevno zaradi napake v Excelu in kljub dvakratnemu preverjanju, izbrala dražjega ponudnika. Ta pa je, namesto da bi maketo naredil sam, delo prepustil podjetju RPS. Art Rebel se je zavezal, da bo ministrstvu poleg projektne dokumentacije in same makete dostavil še vitrino za zunanjo postavitev, podstavek, LCD-zaslon in podobno, zaradi česar smo ministrstvo zaprosili za specifikacijo stroškov. Toda odgovorilo je, da ta ne obstaja – podjetje naj bi bilo 19. marca poslalo en sam, skupni račun v višini 133.590 evrov (z DDV). K sreči ministrstvo še ni opravilo tehničnega prevzema, na katerem »se ugotovijo morebitne napake oz. pomanjkljivosti, ki se morajo odpraviti,« zato je račun lahko zavrnilo.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.