Izak Košir

 |  Mladina 17  |  Kultura  |  Dogodki

Drago Ivanuša: Orlando, po motivih istoimenskega romana Virginie Woolf, MGL

Ponovitve: 26/04, 12/05, 14/05, 15/05, 16/05, 18/05, 21/05 …

Knjigo, po kateri je nastal libreto za novi mjuzikel v Mestnem gledališču ljubljanskem, je že avtorica (Virginia Woolf) označila za »biografsko«. Roman je med drugim tudi političen, njegova tematika pa je sprožila številne teoretične študije, a še najbolj točna je verjetno definicija Nigela Nicolsona, ki pravi, da je Orlando »najdaljše in najbolj očarljivo ljubezensko pismo v zgodovini literature«. No, zdaj je tudi mjuzikel, v katerem je za glasbo poskrbel Drago Ivanuša, režijo pa je prevzela kar direktorica gledališča Barbara Hieng Samobor. V njem igrajo Matic Lukšič, Iva Krajnc Bagola, Nataša Tič Ralijan, Lado Bizovičar, Sebastian Cavazza, Ajda Smrekar in drugi. Zgodba se začne v renesančni Angliji, ustavi pa se tristo let kasneje. Orlando je ves čas z nami, doživlja najrazličnejše spremembe, a postara se le za kakšnih dvajset let. Na poti med stoletji se sreča s številnimi pomembnimi predstavniki različnih obdobij, med drugim tudi z Elizabeto I. in kraljico Viktorijo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.