Izak Košir

4. 5. 2018  |  Mladina 18  |  Kultura  |  Dogodki

Vlasta Zorko: retrospektiva, Umetnostna galerija Maribor, Maribor

Do 17/06

© Damjan Švarc

Vlasta Zorko (letnik 1934) je eno najvidnejših imen slovenskega kiparstva. Je ena prvih profesionalno izobraženih kipark pri nas in prva, ki se ji je v obdobju po drugi svetovni vojni uspelo tudi uveljaviti na področju kiparstva. Svoje ustvarjanje, ki obsega več kot 50 postavitev v javnem prostoru (od tega 35 v Mariboru), vsaj 110 portretov ter prek 1000 figurin, je posvetila enemu motivu: človeški figuri. Zdaj pa je priznana umetnica dočakala tudi svojo prvo veliko retrospektivno razstavo, nedavno so jo odprli v Umetnostni galeriji Maribor, kjer je na ogled več kot sto njenih malih skulptur, pa tudi reprodukcije večjih plastik, ki so nepogrešljiv del likovne podobe Maribora.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.