Izak Košir

 |  Kultura

Največji hrvaški glasbeni festival letos z Nickom Caveom, Queens of the Stone Age in The Kills

Zagrebški festival INmusic bo poleti potekal od 25. do 27. junija, nastopila pa bodo številna zveneča imena svetovne glasbene scene

INmusic je največji open air glasbeni festival na Hrvaškem, letos bo ob zagrebškem jezeru Jarun potekal že trinajstič, in sicer med 25. in 27. junijem. Gre za priljubljeno koncertno destinacijo tudi za številne slovenske državljane in državljanke, saj jih v hrvaško prestolnico vsako leto roma več tisoč. 

National Geographic Traveler je INmusic uvrstil  med tri svetovne festivale, ki jih je vsekakor treba obiskati, Huffington Post pa ga je uvrstil med 10 najboljših festivalov.

V preteklosti so tam nastopili že Arctic Monkeys, Lenny Kravitz, Billy Idol, Moby, The Stooges, The Black Keys, MGMT, The Pixies, Jamiroquai, Placebo, Kings of Leon, Arcade Fire in številni drugi. Tudi med letošnjimi nastopajočimi so mednarodno znana glasbena imena - letošnji headlinerji so denimo Queens of the Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Interpol, David Byrne ter Alice In Chains, sicer pa bo tudi letos več odrov in več obkoncertnega dogajanja. 

Celoten program si lahko ogledate na uradni spletni strani festivala, tam boste našli tudi informacije o vstopnicah.

lrybn5PFZY0

ootECQPOpAA

jeI0gTyODc4

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.