In kje je moj BDP?

Veliko bolje bi bilo, če bi imeli namesto zlatega fiskalnega pravila, ki omejuje fleksibilnost države v časih krize, v ustavi zapisano zlato zdravstveno pravilo

Božiček na Pediatrični kliniki

Božiček na Pediatrični kliniki
© Borut Krajnc

Slovenija je lani ustvarila veliko več kot v zadnjih osmih letih in njen bruto družbeni proizvod (BDP) je presegel 43 milijard evrov. BDP je, na kratko, vsota vseh končnih proizvodov in storitev, ki jih je ustvarilo gospodarstvo neke države v enem letu, in je izražen v tržnih cenah. BDP ustvarimo prav vsi zaposleni, od snažilke do generalnega direktorja. Dejstvo, s katerim se ne smemo sprijazniti, je, da masa plač ne sledi sorazmerno rasti BDP. Poglejmo podrobneje.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.