Izak Košir

25. 5. 2018  |  Mladina 21  |  Politika

Grimsove veleneumnosti

Ukinitev nevladnih organizacij? 

Poslanec SDS Branko Grims

Poslanec SDS Branko Grims
© Borut Krajnc

Med predvolilnim soočenjem na nacionalni televiziji je Branko Grims, pomemben član SDS, dejal: »Tristo milijonov se meče skozi okno letno za nevladne organizacije, od katerih, kot je recimo Mirovni inštitut in podobno, Slovenija dejansko nima nobene razvojne koristi.« Šlo je za odkrit napad na številne nevladne organizacije in društva, ki so pomemben družbeni in kulturni steber države, zato se je v javnem pismu, deležnem precejšnje pozornosti, na besede Branka Grimsa odzval direktor Centra za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS) Goran Forbici. Med drugim je zapisal, da politiku iz SDS zameri, ker je po svoje prikrojil podatke o javnem financiranju nevladnih organizacij.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.