Peter Petrovčič

 |  Mladina 24  |  Družba

Zobec ima prav. Nismo vsi enaki kot on.

Na podlagi posnetkov varnostnih kamer je predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič vrhovnega sodnika Jana Zobca pozval, naj se opraviči pravosodnemu policistu

Posnetka varnostnih kamer, ki kažeta vstop sodnika Zobca na vrhovno sodišče ter (nekaj trenutkov kasneje) domneven odvzem prostosti sodniku s strani pravosodnega policista.

Posnetka varnostnih kamer, ki kažeta vstop sodnika Zobca na vrhovno sodišče ter (nekaj trenutkov kasneje) domneven odvzem prostosti sodniku s strani pravosodnega policista.

Dolge mesece po tem, ko je vrhovni sodnik Jan Zobec zatrdil, da ga je pri vstopu v sodno palačo napadel pravosodni policist, ki varuje vhod, je več medijev objavilo posnetke varnostnih kamer omenjenega »incidenta«. Čeprav posnetki razkrivajo povsem običajen varnostni postopek, Zobec in njegovi podporniki še kar trdijo, da je šlo za zlorabo represivne moči, ki si jo je privoščil policist. Zakaj?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.