Uredništvo

 |  Družba

Tekmovanje z retro deskami

Na glavni promenadi ob Blejskem jezeru bo 30. junija potekalo sedmo športno tekmovanje z retro deskami ROLKA aka RO7KA, ki ga bodo letos popestrili z osvajanjem Guinnessovega svetovnega rekorda v hippie jumpu.

Prireditev se bo začela ob 9.30 z aktivisti Balkan River Defence, največjo Evropsko akcijo za ohranjanje divjih rek, ki na svoje dogodke privablja množice ljubiteljev narave. Obiskovalci bodo lahko posedali v urejenih kotičkih, ustvarjali z otroci in si ogledali ponudbo s stojnic. Ob 11.00 se začne trening, ljubitelji športa bodo ta čas lahko uživali na pikniku, surf šola Manawai pa vas bo peljala na tarp surfing.

Ob 13.00 bo potekalo tradicionalno rolkarsko tekmovanje v treh panogah: slalom + tapkanje, hippie jump, ki bo letos zares poseben, saj bodo podrli Guinnessov rekord. Zmagovalec bo zapisan v sam vrh svetovnih rolkarskih dosežkov. Za konec pa še velika atrakcija tekmovanja, triki na klančini, ki se bodo izvajali kar na jezeru. Za dobro družbo bosta poskrbela Dalaj Eegol in Toni Cahunek. 

Dogodek je namenjen otrokom in mladim družinam. Otroci bodo tudi sami lahko preizkusili svoje rolkarske spretnosti v "šoli rolkanja" z učitelji projekta Flow ramps, mlajši in manj izkušeni pa bodo lahko ustvarjali na različnih delavnicah.

Po razglasitvi zmagovalcev bodo za obiskovalce pripravili še tombolo z bogatimi nagradami. Dogodek se bo zaključil ob 21.00 s koncertom skupine Koala Voice, sledil pa bo še after v klubu Stop, kjer se bodo predstavili DJ-ji Alpha Male, Bakto, Borka, feentz&Ivanhoe in Softskinson.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.