Vrnitev v barbarstvo

Pravzaprav sem hotel pisati o neverjetnih spinih, ki jih dela gospod Dežman, dežurni grobar in krojač nove zgodovine, ko s selektivnim spominom skuša deliti lekcije tistim, ki jim do kolen ne seže, tudi Spomenki Hribar ne, pa čeprav bi tudi ona morala vedeti, kam bo pripeljala podpora spravi s figo v žepu ... Očrniti želi (ne samo on, vsa opcija, ki ji pripada!) do zdaj edini sistem, ki se je najbolj približal idealu socialne pravičnosti za vse ljudi, socialističnega samoupravljanja!

Pa sem pod vtisom osrednjega prispevka zadnje Mladine “Vrnitev v barbarstvo” izpod peresa spoštovanega Janka Lorencija ugotovil, da je ukvarjanje z Dežmanom in njegovo skupino zgodovinarskih maščevalcev pravzaprav žaljenje časa samega. Zato, ker je predragocen v tej neverjetni tekmi za obstoj tega edinega planeta, ki ga imamo na razpolago. Namesto razkopavanja po zgodovini bi se morali vsi ljudje, posebej pa še (pravi) izobraženci ukvarjati z vprašanji preživetja, ki so tako zelo povezana predvsem s stanjem duha vsakega posameznika na tem planetu. Tudi vsakega Slovenca! Zato je pomemben samo tisti, ki je usmerjen v življenje naprej, v razumsko reševanje problemov obstoja te naše družbe in vseh ostalih na planetu. Tukaj bom namerno pozabil na Dežmana kot tipičnega državljana, ki odlično živi od brskanja po preteklosti, ki jo je tudi sam ustvarjal.

Moj poziv velja novinarjem, ki bi morali vzeti stvari v svoje roke in sistematično in vsakodnevno opozarjati na stranpota sodobne trenutne družbe, ki je v hlastanju za čim boljšim življenjem pripravljena pozabiti, od česa sploh živi. Mladina je pokazala, kako je treba na te stvari opozoriti in opozarjati in zdaj ste na vrsti uredniki, angažirani novinarji, da na nacionalki (samo od nje lahko to pričakujemo!) dnevno uvrščate teme, ki so vezane na osveščanje državljanov o nujnosti tako okoljskih, kot tudi politično-socialnih sprememb družbe! Naj ne bo novica, kako je najboljši golfist v Ameriki zgrešil zadnjo luknjo, ampak naj bo novica to, da se je skupina ljudi odločila za spremembe v korist vseh...

Posledice naših delovanj se odražajo že v tem trenutku, pomanjkanje vode, katastrofalne vremenski pojavi, migracije, ki so posledica vsiljenih vojn, posebej s strani ZDA! Poglejte si izjavo Oliverja Stonea (izjava kroži po spletu!), ki bi v normalnih razmerah moral biti predsednik največje vsestranske države onesnaževalke na Zemlji namesto nesposobnega Trumpa, ki mu Dimitrij Rupel in njegov kartel poje hvalnice!

In zdaj smo spet pri dežmanih! Kopljejo po zemlji brez spoštovanja do mrtvih, delijo politične floskule o svobodi izražanja, žalijo sposobne in ustvarjalne in zdravijo svoj ego, namesto da bi iskali rešitve za prihajajoči cunami naravnih in umetnih katastrof (beri: vojn), ki bodo prisilile cele skupine narodov v migracijo za vodo, za hrano, za preživetje ... Izbrisale bodo z obličja Zemlje tako njih, kot tudi dobromisleče in v prihodnost zazrte, brez razlike!

Resni znanstveniki pravijo, da smo čas za rešitev problema že porabili, sam pa upam, da vsestranska in široka osveščenost edina še lahko začne spreminjati ta Svet na bolje! In novinarji javnih (ne zasebnih, s strani kapitala financiranih!) medijev ste prvi v frontni liniji za ohranitev Zemlje in civilizacije!

Ste slišali, generalni direktor javne RTV, g. Kadunc?

Ste prebrali, odgovorni uredniki glavnih tiskanih medijev?

Ste slišali in prebrali, politiki v prvih vrstah parlamenta in strank? 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.