IK, MMC

 |  Politika

Policija naj bi danes zjutraj aretirala Andreja Šiška

Policija je zjutraj odvzela prostost dvema osumljenima osebama in ju pridržala zaradi kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve

Objava policije na Twitterju

Objava policije na Twitterju
© Twitter

Policija je na družbenem omrežju Twitter objavila, da je zjutraj odvzela prostost dvema osumljenima osebama in ju pridržala zaradi kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve, poroča MMC.

"Slovenska policija je v preteklih dneh z vso resnostjo in v okviru razpoložljivih zakonskih pooblastil obravnavala primer, o katerem so bile objavljene fotografije na družbenih omrežjih. Intenziven predkazenski postopek je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Danes zjutraj so kriminalisti Policijske uprave Maribor in Generalne policijske uprave začeli z izvajanjem 5 hišnih preiskav stanovanjskih objektov in vozil. Na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku so odvzeli prostost in odredili pridržanje dvema osumljenima osebama. Operativne aktivnosti izvaja 40 kriminalistov," so navedli na Generalni policijski upravi (GPU).

"Preiskovalna dejanja se izvajajo na območju PU Maribor in PU Murska Sobota s ciljem zbiranja dokazov in zavarovanja sledov storitve kaznivih dejanj ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve po členu 359/I KZ-1, nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307. členu KZ-1 in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po čl. 186/I KZ-1," so dodali, kot poroča spletni portal nacionalne televizije.

GPU je tudi pojasnil, da so v preiskavi navedenih kaznivih dejanj kriminalisti ugotovili, da je bil določen del oseb, ki so bile 1. septembra 2018 prisotne na zborovanju na območju Apač, s strani organizatorjev zaveden, zato pozivajo vse osebe, ki bi karkoli vedele o tem dogodku, da se javijo na najbližji policijski postaji, pokličejo na 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.