Izak Košir

 |  Mladina 40  |  Kultura  |  Dogodki

Emilia Galotti, SNG Drama Ljubljana & še ni naslova, Mladinsko, Ljubljana

Premieri 06/10

© Peter Uhan

V soboto bosta premiero dočakali dve predstavi, na kateri velja biti pozoren. V ljubljanski Drami bodo pod režisersko taktirko Igorja Vuka Torbice uprizorili žaloigro Emilia Galotti z Marušo Majer, eno najprepričljivejših igralk mlajše generacije, v glavni vlogi. Emilia Galotti je zgodba o dekletu, ki se, ukleščeno med patriarhalno ultrakatoliško italijansko družbo 18. stoletja in lastnimi prepovedanimi nagoni, odloči, da bo povzročilo lastno smrt. V Mladinskem pa bodo premierno uprizorili novo predstavo po besedilu ene najpomembnejših domačih dramatičark Simone Semenič z naslovom »še ni naslova«. Režiser predstave je Tomi Janežič, ki je zadnja leta aktiven zlasti v tujni, navdušil je tudi v prestižnem Bolšoj teatru.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.