Marjan Horvat

5. 10. 2018  |  Mladina 40  |  Politika

Aretacija italijanskega župana

… ki ga zaradi uspešne integracije migrantov občudujejo po vsem svetu

Domenico Lucano, župan Riaceja

Domenico Lucano, župan Riaceja
© Profimedia

V torek zjutraj je italijanska finančna policija aretirala Domenica Lucana, župana Riaceja, italijanske vasi v južni Kalabriji. Obtožili so ga nezakonite pomoči migrantom pri vstopanju v državo in zavestnega ravnanja v nasprotju z zakonodajo. Te trditve je tožilstvo podkrepilo z objavo zapisov njegovih telefonskih pogovorov. V enem izmed njih je ženski iz Nigerije svetoval poroko z domačinom iz Riaceja »kot edino pot naprej«, v drugem je tujki obljubljal, da ji bo kar sam naredil osebno izkaznico, saj se ne strinja z zakonom, ki za pridobitev tega dokumenta zahteva veljavno dovoljenje za prebivanje.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.