Izak Košir

 |  Mladina 43  |  Kultura  |  Dogodki

Life Of Agony, Kino Šiška

26/10 ob 20.00

© Al Bello

Metalska zasedba Life Of Agony je mednarodno prepoznavnost dosegla v prvi polovici devetdesetih let, ko je ustvarjala glasbo ob boku newyorških bendov, kot so Biohazard, Madball in Vision Of Disorder. Za kultni izdelek Life Of Agony še danes velja plošča River Runs Red. Njihova usoda ima zanimive družbene razsežnosti, saj so se po ustvarjalni pavzi vrnili z albumom A Place Where There’s No More Pain, polnim novih življenjskih modrosti. Zasluga za to gre predvsem transseksualni pevki Mini Caputo, ki je v tem času spremenila biološki spol, kar je v mačističnem in heteronormativnem svetu heavy metala nadvse pogumno dejanje, še posebej zato, ker je o tem spregovorila tudi javno, člani skupine pa so jo tovariško podprli. V Ljubljani bodo nastopili v nekoliko osveženi zasedbi, saj se je tudi za bobne zdaj usedla ženska – Veronica Bellino, na basu in kitari pa sta stara znanca Alan Robert, sicer tudi stripar, in Joey Z. Pred Life of Agony bodo občinstvo ogrevali Billybio in All Hail The Yeti.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.