Uredništvo

 |  Kultura

Približek Jima Morrisona se s kompanijo vrača v Ljubljano

Tribute skupina The Doors Alive, ki je lani navdušila v Cvetličarni, se 6. decembra vrača na kraj zločina

Tribute skupine so postale svojevrsten fenomen in žanr. Nekatere so res dobre kopije in nudijo izkušnjo, približek nekega časa, neke skupine, ki je ni več, druge pa so zgolj slabe imitacije. The Doors Alive spadajo med tiste, ki so izjemno prepričljive, kar je dokazal tudi njihov lanski koncert v Cvetličarni, ko se je za hip zdelo, da na odru stojijo sami Doorsi. Na to sta namreč nakazovala tako vzhičeno vzdušje v Ljubljani, kot tudi profesionalno izpeljan in energičen nastop na odru. Tribute koncerte je treba namreč ocenjevati prav po slednjem, po nastopu, saj gre za performans, za gledališče, za teater, za poustvarjanje izgubljenega časa. 

The Doors Alive ustvarjajo zvok in izgled 60. let prejšnjega stoletja, ki občinstvo popelje nazaj v čas uspešnic legendarnih kalifornijskih rock gurujev The Doors. Na koncertu tudi tokrat ne bo manjkalo največjih uspešnic, kot so Light My Fire, When The Music's Over, Riders On The Storm, The End in mnogih drugih zimzelenih hitov, ki še danes odmevajo z radijskih valov. 

Frontman Mike (oziroma skoraj Jim) obvladuje glas in držo legendarnega pevca Doorsov v kasnejšem obdobju delovanja skupine. Člani skupine The Doors Alive za to, da bi dosegli karseda originalen in verodostojen zvok šestdesetih let, uporabljajo enake inštrumente, kot so jih pravi The Doors nekoč.

The Doors Alive so igrali in napolnili nekaj najprestižnejših prizorišč in klubov po vsej Evropi in Veliki Britaniji ter navdušili občinstvo od Orkneyja do Berlina in nazaj. Kot glavni nastopajoči so navdušili poslušalce največjega festivala posvečenega skupini The Doors – The Feast Of Friends, razprodali so liverpoolski Cavern Club in manchesterski Academy 3. Povpraševanja za njihove nastope je veliko, zato so tudi nenehno na turneji. Enega od datumov je dobila tudi Slovenija in 6. decembra se boste v Cvetličarni o njih lahko prepričali na lastna ušesa in oči. 

IF3ZGAa8CHk

Z3AQ4-unBmg

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.