Staš Zgonik

23. 11. 2018  |  Mladina 47  |  Družba

Protistrup za zastoje

Tudi ti si odgovoren za pretočnost prometa!

Primorski krak ima sicer največjo gostoto težkih tovornih vozil, a v jutranji konici sta bolj obremenjena štajerski in dolenjski avtocestni krak.

Primorski krak ima sicer največjo gostoto težkih tovornih vozil, a v jutranji konici sta bolj obremenjena štajerski in dolenjski avtocestni krak.
© Uroš Abram

V zadnjih letih, od konca gospodarske krize, promet na slovenskih avtocestah močno narašča. Nekateri odseki v okolici Ljubljane in na ljubljanskem obroču so ob konicah že tako obremenjeni, da so zastoji postali del vsakdana. Darsove projekcije kažejo, da se bo ob trenutni rasti prometa v desetih letih celotno avtocestno omrežje v širši okolici Ljubljane spremenilo v en sam velik zastoj.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.