Lara Paukovič

30. 11. 2018  |  Mladina 48  |  Kultura

Zaposleni mladi kulturniki?

Zaposlovanje mladih v kulturi velja za kritično področje. A obstajajo tudi primeri dobre prakse, na primer projekt, prek katerega se je v kulturi v zadnjih treh letih zaposlilo več kot sto mladih.

Direktorica Posavskega muzeja Alenka Černelič Krošelj v družbi muzejske sodelavke Ane Vlaisavljević, ki je do zaposlitve v muzeju prišla prek evropskega programa.

Direktorica Posavskega muzeja Alenka Černelič Krošelj v družbi muzejske sodelavke Ane Vlaisavljević, ki je do zaposlitve v muzeju prišla prek evropskega programa.

Velja prepričanje, da rednih zaposlitev za mlade v kulturi ni. A to ni povsem res – morda je v kateri izmed »uporabnejših« panog pot do dela hitrejša, vseeno pa zaposlitev na kulturnem področju za mlade ni nemogoča. Eden izmed projektov, ki jim zaposlovanje olajšujejo, je projekt Evropskega socialnega sklada (ESS), ki poteka od leta 2016 in bo trajal do leta 2020, zanj pa je namenjenih dva milijona evrov evropskih sredstev, to pomeni 400 tisoč evrov na leto.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.