Muanis Sinanović

14. 12. 2018  |  Mladina 50  |  Kultura

Kavboji in Karamazovi

Z igro Red Dead Redemption II vstopite v prostrani svet Amerike leta 1899. Ne gre samo za prelom v svetu iger, temveč v kulturi nasploh.

Sadie Adler, arhetip močne ženske na maščevalnem pohodu, in Arthur Morgan, glavni protagonist igre, vržen v kruti svet narave in brezzakonja.

Sadie Adler, arhetip močne ženske na maščevalnem pohodu, in Arthur Morgan, glavni protagonist igre, vržen v kruti svet narave in brezzakonja.

V otroštvu ste si morda želeli biti kavboj ali kavbojka. Ure ste sanjarili o divjih pustolovščinah v stepskih pokrajinah, vihteli plastični revolver in ga uperjali v namišljene sovražnike. Potem ste odrasli in ugotovili, da kavboj ali kavbojka nikoli ne boste. Morda ste kasneje začeli brati resne romane, gledati francoske drame in se spraševali o velikih vprašanjih življenja.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.