Izak Košir

14. 12. 2018  |  Mladina 50  |  Družba

Regulacija registrskih tablic

Kaj lahko piše na avtomobilskih tablicah?

© Twitter, Franci Kek

Ko so lastniki vozil v Sloveniji ugotovili, da lahko registrske tablice personalizirajo, so si nekateri dali duška. Čeprav so bili poskusi najpogosteje nedolžni ali hudomušni, je bilo nekaj tudi žaljivih – zato, ker so lahko bili takšni, saj zakonodaja do 19. oktobra letos ni poznala zavrnitev neprimernih napisov na registrskih tablicah. Novi pravilnik o registraciji motornih in priklopnih vozil, ki so ga sprejeli na ministrstvu za infrastrukturo, pa zdaj omejuje možnost uporabe neprimernih vsebin. V primeru, če referent za registracije meni, da gre za žaljivo ali neprimerno vsebino, s tem seznani javno agencijo za varnost prometa, ki se o tem primeru posvetuje z »različnimi institucijami«. Z izbranimi mnenji pa se ponovno seznani »registrsko organizacijo«.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.