Borut Mekina

28. 12. 2018  |  Mladina 52  |  Politika

Komisija za brisanje odgovornosti

V NSI in SDS podpirajo preiskovalno komisijo, ki se bo ukvarjala s slabo banko

Del prve posadke slabe banke, v ospredju Andrej Šircelj

Del prve posadke slabe banke, v ospredju Andrej Šircelj
© Borut Krajnc

Kdo je rekel, da življenje ni polno presenečenj in neverjetnih preobratov? Ko so v NSi minuli teden zahtevali ustanovitev parlamentarne komisije, ki bi preiskovala ustanovitev in delovanje slabe banke, se verjetno le redkokdo ni spomnil, s kakšno odločnostjo so navkljub mnenjem strokovnjakov leta 2012 v NSi zagovarjali ustanovitev DUTB. A pravi čudež je sledil, ko se je tej preiskovalni komisiji pridružila SDS. Videti je bilo, kot da je Anžeta Logarja obsijal pravičniški sij, ko je v parlamentu ob ustanavljanju komisije ponavljal, da bo »… treba ugotoviti odgovornost tistih, ki so ustvarjali to slabo banko in ki so upravljali s temi terjatvami tudi na podlagi političnih vplivov … Verjamem, da bomo pri preiskavi prišli do zanimive ugotovitve, da je dosti istih ljudi, ki smo jih srečali pri ugotavljanju odgovornosti za nastanek bančne luknje, danes prisesanih na odločevalske procese v slabi banki.«

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.