Marcel Štefančič jr.

4. 1. 2019  |  Mladina 1  |  Kultura  |  Film

Zdaj ali nikoli

Second Act, Peter Segal

proti

Delovno dekle.

Lady Gaga v filmu Zvezda je rojena igra pevko, ki ji ni uspelo, tako da poje v zakotnem nočnem klubu. Je kaj bolj patetičnega? Oja, tole: Jennifer Lopez v vlogi ženske, ki ji ni uspelo. V filmu Zdaj ali nikoli je obsojena na isto službo v isti zakotni štacuni. Ne prebije se. Nihče je ne opazi. Ker ni nikoli študirala, jo drugi – posebej moški – prehitevajo in preskakujejo. Ker pa jih šteje že štirideset, na kak silni karierni preobrat ne more računati. In film to resno misli.

Je kaj bolj patetičnega? Oja, tole: J.Lo na lepem dobi klic in (drugo) priložnost, toda le zato, ker ji nekdo napihne spletni profil. Mala goljufija (prijateljica Baracka Obame!) in že je na aveniji Madison, kjer si lahko brezsramno domišlja, da je zdaj Delovno dekle, zdaj Čedno dekle. Film za tiste, ki so prepričani, da bi si J.Lo za vlogo hotelske sobarice v filmu Zgodilo se je na Manhattnu zaslužila Oskarja.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.