Uredništvo

 |  Kultura

Zlati globus za najboljši film zgodbi o skupini Queen

Na 76. podelitvi zlatih globusov slavila filma Bohemian Rhapsody in Green Book

Bohenian Rhapsody

Bohenian Rhapsody

Združenje tujih dopisnikov Hollywooda je sinoči na 76. podelitvi filmskih in televizijskih nagrad zlati globus za najboljša filma leta razglasilo Bohemian Rhapsody v kategoriji drame in Green Book v kategoriji glasbenih filmov ali komedij. Odmeva tudi zmaga Glenn Close oziroma poraz Lady Gaga v tekmi za najboljšo dramsko igralko.

Rami Malek, znan iz serije Mr. Robot, je osvojil zlatega globusa za film režiserja Bryana Singerja o pevcu skupine Queen Bohemian Rhapsody, ob prejemu kipca pa se je posebej zahvalil Freddyju Mercuryju, da mu je s svojim življenjem omogočil vlogo njegovega življenja.

mP0VHJYFOAU

Recenzija Marcela Štefančiča jr. 

Green Book z Mahershalom Alijem v stranski in Viggom Mortensenom v glavni vlogi je imel pet nominacij, poleg nagrade za najboljši glasbeni film ali komedijo pa je zlatega globusa odnesel tudi Ali. Film pripoveduje zgodbo o temnopoltem glasbeniku in belem šoferju ter telesnem stražarju v 60. letih prejšnjega stoletja. 

uC-_Gon2p9M

Zlati globus za glavno moško vlogo v glasbenem filmu ali komediji je dobil Christian bale (Mož iz ozadja).

SuYRcRSEfZo

Nagrado za najboljšo igralko v glasbenem filmu ali komediji je dobila Olivia Colman za vlogo kraljice Ane v filmu Najljubša, Glenn Close pa je bila razglašena za najboljšo igralko v drami (Žena) in je odnesla svoj že tretji zlati globus.

SYb-wkehT1g

Recenzija Marcela Štefančiča jr. 

Film režiserja Alfonsa Cuarona o varuški, ki ga je vzgajala v 70. letih prejšnjega stoletja v Mehiki je nakazal, da je eden najbolj resnih favoritov za oskarja za najboljši film leta, saj je poleg režiserskega zlatega globusa osvojil tudi nagrado za scenarij (Cuaron) in najboljši film v tujem jeziku.

6BS27ngZtxg

Nagrado za življenjsko delo na področju filmske umetnosti Cecil B. DeMille je dobil slavni "The Dude" v filmu The Big Lebowski iz leta 1998 Jeff Bridges,.

Letos so prvič podelili tudi nagrado za življenjske dosežke v televizijski umetnosti, ki jo je dobila komičarka Carol Burnett po kateri je nagrada tudi dobila ime.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.