Veliki brat vas opazuje

V reviji Mladina, dne 4.1.2019, je bilo podjetju Outfit7 Limited v članku z naslovom “Veliki brat vas opazuje” očitano več neresničnih dejstev.

1. Outfit7 Limited ne zbira in ne posreduje občutljivih osebnih podatkov svojih uporabnikov. Njihove mobilne igre so varne in certificirane s strani zunanjih neodvisnih podjetij. Vsi podatki uporabnikov so skrbno varovani v skladu z veljavnimi zakoni, vključno s COPPA in GDPR.

Podjetje sodeluje z več zunanjimi ponudniki storitev, s katerimi ima sklenjene pogodbe, ki vsebujejo stroge pogoje glede zbiranja in varovanja osebnih podatkov uporabnikov. Nikomur od njih ni dovoljeno zbiranje identifikacijske številke telefona ali prstnega odtisa naprave, kot je napačno navedeno v članku.

2. Podjetje številke IMEI ne uporablja že več kot dve leti, kar je celo pred Uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR) in tako uporabnikom ves čas zagotavlja varno uporabo vseh svojih mobilnih iger.

3. Prodaja podjetja je bila transparentna, zapisani očitki v članku pa so povsem neutemeljeni in neresnični. Vrednost podjetja nikoli ni temeljila na podatkovnih tokovih, ampak na uspehu blagovne znamke Talking Tom and Friends. Outfit7 Limited zagotavlja varno uporabniško izkušnjo na vseh svojih mobilnih igrah in tako bo ostalo tudi v prihodnje.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.