Izak Košir

 |  Mladina 2  |  Kultura  |  Dogodki

Ivanov, SNG Drama Ljubljana

Premiera 12/01

© Peter Uhan / SNG Drama

Drama Ivanov iz leta 1887 sodi v zgodnje ustvarjalno obdobje Antona Pavloviča Čehova, enega največjih ruskih književnikov. Stvaritev je ob svojem nastanku zmedla tako občinstvo kot kritike, ki so bili navajeni jasne karakterizacije likov in nedvoumnih žanrskih pravil. Čehov, v marsičem predhodnik in začetnik sodobne dramatike, je v tej drami vsa pravila postavil na glavo. Komični elementi se prepletajo z žalostnimi usodami in zavoženimi življenji. Čehov je na svojega osrednjega junaka in njegovo okolje gledal kot umetnik in kot zdravnik, posebej so ga zanimali psihiatrija in etična vprašanja. »Diagnoze«, ki jih je postavil svojemu junaku, so ponovno aktualne oziroma svoje aktualnosti najbrž nikoli niso izgubile: izgorelost, malodušnost, naveličanost in zdolgočasenost. Uprizoritev nastaja pod vodstvom makedonskega režiserja Aleksandra Popovskega, igralsko zasedbo pa sestavljajo Uroš Fürst, Polona Juh, Gregor Baković, Igor Samobor, Timon Šturbej, Jurij Zrnec, Maruša Majer, Saša Pavček in drugi.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.