Staš Zgonik

5. 4. 2019  |  Mladina 14  |  Družba

Premagovanje razuma

Dovoljenje TEŠ za uvoz premoga

Prizor iz filma Mesto Svetlobe - dom družine Laznik, ki živi nad Termoelektrarno Šoštanj. Film prikazuje, kako dolina živi in umira z elektrarno.

Prizor iz filma Mesto Svetlobe - dom družine Laznik, ki živi nad Termoelektrarno Šoštanj. Film prikazuje, kako dolina živi in umira z elektrarno.
© Arhiv Mladine

Kot nalašč je na 1. april odjeknila novica, da je Agencija RS za okolje Termoelektrarni Šoštanj konec marca odobrila uporabo uvoženega premoga za proizvodnjo elektrike. Ker naj bi bil uvoženi premog tako ali tako kakovostnejši in bolj »čist« od velenjskega lignita, TEŠ za ta korak niti ne potrebuje novega okoljevarstvenega soglasja.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.