Saša Eržen

 |  Mladina 15  |  Kultura  |  Hudo

Motorizirani napihljivček

Za vožnjo po bazenu

© Arhiv Mladine

Namesto z napihljivim čolnom na vesla se lahko letos z manj napora po vodi prevažate na napihljivi blazini z naslonjačem, ki pod sabo skriva motorčka s propelerjem. Ta dva za delovanje skupaj potrebujeta ducat baterij, upravljamo pa ju z vrtenjem ročajev, ki spominjata na igralni palici, ker imata na vrhu gumb. Napihljivček je izdelan iz trpežne plastike in mirno prenese do 136 kilogramov. Imenuje se splash runner, nekaj takega kot čofotajoči tekač, izmislili so si ga na Floridi, izdelujejo pa ga na Kitajskem. Seveda ima tudi odprtino za kozarec ali pločevinko. Prodaja ga firma Pool candy, ki zanj ponuja enomesečno jamstvo. Pri ceni dvesto dolarjev zna biti, da bodo njegovi kupci predvsem floridski bogataši z bazeni, ostali pa bodo ostali pri nemotoriziranih različicah. Isto podjetje si je pred dvema letoma že izmislilo inovativno in občutno cenejše napihljivo sedalo, ki spominja na vrečo za sedenje ter ga lahko uporabljamo v vodi ali na suhem, v svoji notranjosti pa ima LED-lučko, katere barvo in način svetenja nastavljamo z daljincem in zaradi katere je še posebej impresivno v mraku.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.