Izak Košir

 |  Mladina 16  |  Kultura  |  Dogodki

Heinrich von Kleist: Razbiti vrč, SNG Drama Ljubljana

Premiera 13/04

Večplastna komedija Heinricha von Kleista Razbiti vrč je eno od njegovih najznamenitejših iger in obenem kánonsko delo nemške romantike. Slovensko različico je priredil in prevedel Andrej Rozman Roza, uprizoritev pa je režiral Vito Taufer. Dramsko besedilo z začetka 19. stoletja govori o starejšem moškem na visokem družbenem položaju, ki s svojimi dejanji povzroči hude težave mlajši ženski, pri tem pa je pripravljen narediti vse za ohranitev lastnega statusa quo. Kleistov Razbiti vrč je nastal le nekoliko zatem, ko se je z Linhartovima veseloigrama rodilo naše sodobno gledališče. Vplivni in ugledni gospodje, ki si proti njihovi volji želijo telesne intimnosti s socialno nižje stoječimi lepimi mladimi dekleti, so bili svetu komedije namreč znani že davno pred škandali, ki so z gibanjem #MeToo zatresli Hollywood. V predstavi med drugimi igrajo tudi Jurij Zrnec, Marko Mandić in Maruša Majer.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.