Muanis Sinanović

 |  Mladina 19  |  Družba

Učbenik kot triler

Prevod dela Revolucija v Rožavi je nujno potreben prispevek k živi politični misli in aktivizmu v Sloveniji

Dan žena v Rožavi

Dan žena v Rožavi

Odtujenost prebivalcev od vlad se v današnji Evropi izraža v vse bolj tesnobnih in nevarnih oblikah. Nezmožnost vplivanja na politike držav, tehnokracija, obenem pa vedno hitrejša globalizacija v množicah zbujajo zmedo, zaradi katere te ne vedo, kakšen odnos naj bi do države imele. Abstraktna ideja ljudstva ne more odpraviti pomislekov, nezmožnost imeti politično življenje in gospodarske dejavnike na vajetih pa se kaže v ideoloških bitkah za interpretacijo pomena države, ki naj določi, kdo je upravičen do njenih gospodarskih in drugih virov. Tudi od tod porast ksenofobije in obujanje nacionalističnih ter rasističnih idej. Kolikor bolj so nekatere skupine prebivalcev prepričane, da ni alternative, toliko bolj jih navdaja slepa jeza.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.