Izak Košir

17. 5. 2019  |  Mladina 20  |  Kultura  |  Dogodki

Emanuele Aldrovandi: Alarmi!, SLG Celje

Premiera 17/05

Emanuele Aldrovandi (letnik 1985) je večkrat nagrajeni italijanski dramatik. V Bologni in Milanu je študiral filozofijo, primerjalno književnost in dramatiko, leta 2012 pa je začel sodelovati z gledališkim centrom MaMiMò v rodnem Reggiu Emilia in še isto leto dobil nacionalno gledališko nagrado Luigija Pirandella za dramo Sreča. Leto kasneje je za igro Homicide House prejel najpomembnejšo italijansko nagrado za novo dramatiko in odtlej njegova dela igrajo po številnih italijanskih in tujih gledališčih. Njegove igre so prevedene v angleščino, nemščino, francoščino in katalonščino. Z dramo Alarmi!, ki govori o skupini neonacističnih teroristov, bo Aldrovandi debitiral v slovenskem gledališču. Gre za ostro in aktualno uprizoritev o podobi sodobne Evrope, za katero smo še pred nekaj leti mislili, da ni več mogoča.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.