Damjana Kolar

 |  Kultura

Mladinin Proglas na Mestu knjige

Na knjižnem festivalu Mesto knjige, ki ga prireja Društvo humanistov Goriške, se bo zvrstilo več kot 30 dogodkov, na povabilo organizatorjev tudi razstava Mladina proglas

V okviru festivala Mesto knjige, ki se od 31. maja do 7. junija odvija v Novi Gorici, bodo 2. junija ob 18.30 odprli razstavo angažiranega grafičnega oblikovanja na temo voda iz rubrike Proglas, ki izhaja v tedniku Mladina.

Rubrika Proglas na uglednem mestu, na prvi notranji strani tednika Mladina, ozavešča bralstvo z ustvarjalnimi oglasi, posvečenimi aktualnim vprašanjem sodobne družbe, človeka in okolja, do katerih ne moremo ostati ravnodušni.

Po raziskavah o branosti Mladine se Proglas uvršča med prvih pet najbolj branih in cenjenih rubrik. Na Facebooku ima Mladinin Proglas številne zveste sledilce. V več kot 20 letih se je zvrstilo več kot 1000 izvirnih rešitev za predstavitev številnih žgočih tem.

Kvaliteto in prepoznavnost Proglasa potrjujejo številne prejete nagrade ali priznanja, doma in v tujini, ter vabila na razstave.

Izbrane rešitve za razstavo v sklopu Mesta knjige se nanašajo na migracije, dobrodelnost, številne ekološke teme, Afriko, vojne, medčloveške odnose in pohlep.

  • Slika 238766
  • Slika 238767
  • Slika 238768
  • Slika 238769

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.