Saša Eržen

 |  Mladina 29  |  Kultura  |  Hudo

Sladoledne ikone

Glave kot posladek

© Arhiv Mladine

V ruskem oblikovalskem studiu Stoyn so si pred osmimi leti za samopromocijo izmislili sladoled v obliki glav nekaterih ikon pop kulture, izdelek pa se je sčasoma prebil na tržišče in je že nekaj let naprodaj, a žal le v Moskvi. Okusi sladoleda stoyn se spreminjajo, idoli menjajo, letos lahko tako kupci ližejo glavo Che Guevare z okusom čokolade, se slinijo po Marilyn Monroe, ki ima okus po jagodnem žvečilnem gumiju, v usta vtikajo Vladimirja Majakovskega z okusom brusnice ali na jeziku topijo črno lobanjo z okusom borovnice – ta je očitno nadomestila Dartha Vaderja iz filmske franšize Vojna zvezd, ki je bil del prejšnjih sladolednih kolekcij. Na svoj račun lahko pridejo tudi ljubitelji grozljivk, saj sta kot sladoledni lučki utelešena dva filmska lika: morilska lutka Chucky z okusom jabolčne pite s cimetom ter zamaskirani Jason iz filmov Petek trinajsti, ki ima okus po piškotih z javorjevim sirupom. Sladoledne ikone je mogoče kupiti v številnih moskovskih lokalih in kavarnah, v mestu in njegovi okolici jih po naročilu tudi dostavijo s kurirsko službo, pri čemer je najmanjša možna količina pet lučk.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.