Marcel Štefančič jr.

19. 7. 2019  |  Mladina 29  |  Kultura  |  Film

Stuber: Divja vožnja

Stuber, 2019, Michael Dowse

proti

Pravi moški!

Ste kdaj igrali šah s kom, ki je bil boljši od vas, tako da vam je dal na začetku topa ali pa kraljico prednosti? Nekaj takega je v Nebotičniku storil Dwayne »The Rock« Johnson – bil je brez ene noge, a je rešil svet. Okej, najvišji nebotičnik na svetu. V Stuberju pa nekaj takega stori agresivni losangeleški detektiv Vic Manning (Dave Bautista) – na lov za strašnim, nevarnim dilerjem (Iko Uwais), ki mu je ubil žilavo partnerko (s katero sta ravno premlevala analni seks njegove hčerke!), se zapodi, pa čeravno je začasno slep. Ker potrebuje pomoč, njegov buddy postane Stu (Kumail Nanjiani), alias “Stuber” (Stu + Uber), nežni, naivni, komični šofer Uberja, kar tale road trip – s koncem Zelene knjige – prelevi v dolgo reklamo za Uber.

Med Vicom in Stujem hitro klikne, a da ne bi slučajno kdo v tem kliku videl preveč, ima Stu punco (Betty Gilpin), Vic pa je tako brutalen in nasilen, kot da bi hotel reči: ne, nisem gej, temveč pravi moški! Ja, pravi moški je brutalen, nasilen. Kar pomeni, da neskončno uživa v mučenju “nagajivih” moških, v striptiz-klub pa najde nagonsko – no, miže. Stuber je film, ki so ga pozabili posneti v osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.