Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Voda za kolesarje

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Julij obeležuje največja kolesarska dirka, francoska pentlja Tour de France. Priljubljenost dirke je tudi v naših krajih precejšnja. Lani je predsednik države orgazmično tvital ob uspehih Primoža Rogliča, letos pa ob njegovi odsotnosti v ospredje postavlja svojo ljubezen do športnega načina življenja in spremljanja športnih tekmovanj v neposrednem prenosu.

Če gre sklepati po predsedniku, smo Slovenci kar obsedeni s športom in rekreacijo. Vsakoletno podiranje rekorda v številu udeležencev na raznih maratonih to zgolj potrjuje. Poleg prehrane je za (rekreativne) športnike ključnega pomena tudi hidracija. 

Nenavadno je, da v državi, kjer je pravica do pitne vode zapisana v ustavo, še nimamo spletne strani, kjer bi bile označene točke z najbližjo pipo. V Franciji, kjer je ”kolesarska kultura” bolj razvita, je mogoče na spletu z nekaj kliki poiskati najbližji pitnik, ki v hudi vročini ponuja prijetno osvežitev. Glavno, da smo s pitniki prepredli kolesarjem nenaklonjeno turistično Ljubljano.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.