Plavanje v hangarju

Opozorilo o nepravilnosti članka v Mladini V članku »Plavanje v hangarju« je navedenih par napačnih dejstev glede projekta Ilirija.

V članku piše, da plavalna stroka ni imela nič besede oziroma jih ni nobeden nič vprašal, kar ne drži.

Projekt je bil v osnovi postavljen pred več kot desetimi leti, in je pri njem z arhitekti sodeloval Dr. Dimitrij Mancevič. Dr. Mancevič je bil največji plavalni strokovnjak kadarkoli v Sloveniji, tako da so bili že takrat postavljeni programski okvirji in je bilo definirano, kaj mora kompleks vsebovati, da zadosti standardom visokega nivoja omogočanja tako treniranja kot tudi izvedbe tekmovanja ranga evropskega prvenstva v 25 m bazenih.

V letu 2018 so v MOL ponovno vzpostavili proces priprave projekta, pri čemer sem se priključil v začetku letošnjega leta k aktivnemu sodelovanju v programski skupini za pripravo projekta, in sicer za področje aktualizacije programskih usmeritev in standardov za 25 m in 50 m plavalni bazen, prav tako pa dobro sodelujemo pri optimizaciji organizacije ob-bazenskih prostorov in površin. Sam sem se osredotočil predvsem na to, da bodo v projektu zagotovljeni pogoji, ki jih potrebujejo tekmovalci ter mlajše selekcije. Poleg tega smo k diskusiji o potrebah na področju plavalne infrastrukture povabili strokovnjake petih največjih Ljubljanskih klubov. Projekt, ki je trenutno še v fazi projektiranja, je bil predstavnikom klubov tudi predstavljen.

Plavalni kompleks bo omogočal treninge na najvišji ravni v državi. Veliko pomanjkanje plavalnih površin je predvsem v času hladnejših mesecev september-maj, ko zunanji bazeni ne delujejo. Tako se bodo zelo izboljšali pogoji za treniranje tako plavalcev, kot ostalih rekreativnih plavalcev. Kompleks bo pomenil zelo velik preskok glede na trenutno stanje, saj bodo končno vzpostavljeni pogoji za resno delo tekmovalcev ter znatno izboljšani rekreativni pogoji za plavanje prebivalcev in obiskovalcev mesta Ljubljane. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.