Neža Oder

16. 8. 2019  |  Mladina 33  |  Politika

Policijski komandir na čelu šolskega inšpektorata

Glavni inšpektor za šolstvo in šport bo dr. Simon Slokan

Inšpektoratu za šolstvo se v času, ko ga je vodil Tomaž Rozman, blagoslov šolskih prostorov ni zdel sporen. Bo zdaj, ko ga vodi Simon Slokan, drugače?

Inšpektoratu za šolstvo se v času, ko ga je vodil Tomaž Rozman, blagoslov šolskih prostorov ni zdel sporen. Bo zdaj, ko ga vodi Simon Slokan, drugače?
© Borut Krajnc

Naj gre za izživljanje nad otroki v ljubljanskem vzgojno-varstvenem zavodu, primer Merc proti spolnemu nasilju ali pa blagoslavljanje osnovne šole, zdi se, da je šolski inšpektorat – z njim pa ministrstvo za izobraževanje – pod velikim pritiskom. Neustrezni odzivi inšpektorata so bili razlog za decembrsko razrešitev glavnega šolskega inšpektorja Tomaža Rozmana, naloge vršilca dolžnosti je od februarja opravljal dr. Simon Slokan, z 18. avgustom pa bo položaj prevzel za celoten mandat petih let.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.