Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Za pirate rojeni, za pirate vzgojeni

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Poletnega premora je konec. Na nogometne zelenice se vračajo igralci, tribune pa polnijo gledalci. Tisti, ki si dragih naročnin in vstopnic ne morejo privoščiti, so prisiljeni v spremljanje piratskih streamov, ki jih je moč z nekaj kliki najti na spletu.

Italijanska Serie A je pred pričetkom sezone zagnala kampanjo proti piratstvu. Slednje naj bi škodovalo vsem nogometnim deležnikom. Tudi gledalcem, ki jih klubi ter TV hiše brezsramno obirajo.

Vstopnice so vedno dražje, Juventus jih je v 6 letih recimo podražil za 88 %, vrtoglave cene dosegajo tudi TV naročnine za prenose. Razumemo, da pri športu ne gre za osnovno dobrino, kot je npr. znanje, vendar ustreza duhu časa, da tisti, ki imajo največ (v tem primeru lastniki klubov in distributerji medijskih vsebin) iz športa vedno bolj izključujejo – navijače.

Gre tudi brez gentrifikacije. Na Nizozemskem so se klubi dogovorili, da bodo omejili cene vstopnic za gostovanja na 15 evrov. Dostopnejše cene so povečale obisk, le kdo bi si mislil?

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.