Staš Zgonik

8. 11. 2019  |  Mladina 45  |  Družba

Oči na cesti

Nagrajena aplikacija 

Aplikacija AutoModus

Aplikacija AutoModus

Odhajajoča evropska komisarka za promet Violeta Bulc je prejšnji teden v Bruslju razglasila letošnje prejemnike nagrad za odličnost v prometni varnosti. Glavno nagrado je dobila nizozemska zavarovalnica Interpolis za mobilno aplikacijo AutoModus. Ta voznikom pomaga ohranjati osredotočenost na vožnjo s tem, da v avtomobilu blokira vse klice in sporočila. Večina prometnih nesreč se namreč zgodi prav zaradi voznikove zmanjšane pozornosti, pri čemer pametni telefoni postajajo vse odločilnejši dejavnik. Zavarovalnica voznike k uporabi namenskega programa spodbuja s popustom pri zavarovalni premiji, hkrati pa obljublja, da bo za vsakih sto kilometrov, ki jih voznik prevozi z uporabo aplikacije, en evro namenila v sklad za financiranje projektov prometne varnosti. Namenski program si lahko naloži vsak, saj je prosto dostopen v Googlovi in Applovi spletni trgovini. Do zdaj je bilo prenosov 170 tisoč. Interpolis sicer ni prva zavarovalnica, ki je razvila aplikacijo za spodbujanje varne vožnje.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.