LP

 |  Svet

Kanye West: kristjan, genij, milijarder in predsednik?

Nova provokacija kontroverznega glasbenika

Kanye West

Kanye West
© WikiCommons / David Shankbone

Ko gre za Kanyeja Westa, nas nič več ne bi smelo presenetiti. Niti to, da glasbenik, ki je pravkar izdal ploščo Jesus is King (recenzijo objavljamo v aktualni Mladini), razmišlja o tem, da bi si ime za leto dni uradno spremenil v »Christian Genius Billionaire Kanye West«.

Christian (kristjan), ker je zaradi vere menda prerojen in celo pravi, da bo ustvarjal le še gospel, genius (genij), ker je bržkone jasno, da ima samega sebe za največjega živečega umetnika, zakaj pa billionaire (milijarder)? Ta naziv bi imel Kanye rad v imenu zato, ker ga ljudje kot milijarderja ne jemljejo dovolj resno.

»Ko sem dal intervju za Forbes, sem jim pokazal potrdilo o nakazilu 890 milijonov dolarjev na svoj račun, a še vedno niso rekli, da sem milijarder. Nočejo, da bi se zavedali tega, da lahko kupujemo zemljišča, da smo stoodstotni lastniki podjetij, kakor jaz v primeru Yeezyja.«

Kanye West

»Ko ljudje pravijo, da je nedopustno oklicati samega sebe za milijarderja, jim povem, da si bom ime za leto dni spremenil v Christian Genius Billionaire Kanye West, dokler vsi ne boste razumeli, kaj to pomeni. /.../ Ko sem dal intervju za Forbes, sem jim pokazal potrdilo o nakazilu 890 milijonov dolarjev na svoj račun, a še vedno niso rekli, da sem milijarder. Nočejo, da bi se zavedali tega, da lahko kupujemo zemljišča, da smo stoodstotni lastniki podjetij, kakor jaz v primeru Yeezyja.«

Mimogrede je povedal še, da namerava leta 2024 kandidirati za predsednika ZDA, na kar je v preteklosti že večkrat namigoval.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.