IK, STA

 |  Politika

Poslanca odnesel kokain

Poslanec je kokain skušal kupiti od dveh moških spolnih delavcev, ki ju je povabil v svoje stanovanje, zaradi česar ga je parlamentarna komisija za šest mesecev kazensko suspendirala

Dolgoletni britanski poslanec Keith Vaz je napovedal odhod iz poslanskih klopi, potem ko so v javnosti pricurljale informacije o njegovi vpletenosti v nakup kokaina. Kokain je skušal kupiti od dveh moških spolnih delavcev, ki ju je povabil v svoje stanovanje.

Vaz, ki je mesto Leicester v parlamentu zastopal od leta 1987, je v nedeljo zvečer obelodanil, da se na decembrskih predčasnih parlamentarnih volitvah ne bo vnovič potegoval za poslanski sedež.

Keith Vaz je mesto Leicester v parlamentu zastopal od leta 1987. 

Pristojna parlamentarna komisija ga je sicer zaradi kokainske afere oktobra za šest mesecev začasno že odslovila iz parlamenta, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tabloid Sunday Mirror je septembra 2016 poročal, da je Vaz v svoje stanovanje v Londonu povabila dva spolna delavca, pred katerima se je pretvarjal, da je prodajalec industrijskih pralnih strojev z imenom Jim. Nato je od njiju želel kupiti kokain, češ da je za nekoga drugega.

Pred pristojno komisijo je Vaz trdil, da je moška povabil na pogovore o prenovi stanovanj, a v komisiji so te trditve označili za absurdno. Danes 62-letni Vaz, ki se je staršem iz indijske Goe rodil v Jemnu, je pred komisijo trdil tudi, da je zaradi tega incidenta trpel za resnimi težavami v duševnem zdravju, zaradi katerih se je moral zdraviti.

-2y_5ovRzwM

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.