Uredništvo

 |  Družba

Umrla je novinarka in urednica Zdenka Jagarinec

1959 - 2019 

Zdenka Jagarinec (1959 - 2019)

Zdenka Jagarinec (1959 - 2019)
© Borut Krajnc

Po težki bolezni se je danes poslovila dolgoletna novinarka in urednica Zdenka Jagarinec. Rodila se je leta 1959 v Ljubljani. Na takratni FSPN, danes Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, je diplomirala iz politologije, nato pa je delala kot novinarka, urednica in redaktorica v več medijskih hišah.

Novinarsko pot je začela na Radiu glas Ljubljane, v 90. letih jo je nadaljevala na Slovenski tiskovni agenciji (STA), kjer je orala ledino kot prva urednica notranjepolitičnega uredništva nacionalne tiskovne agencije. Kasneje je med drugim delala tudi na Pop TV. 

Zaposlena je bila tudi na uradu vlade za komuniciranje, ki ga je od leta 1999 do 2000 vodila kot direktorica. Kasneje je bila predstavnica za odnose z javnostmi stranke SMC, leta 2017 je postala vodja odnosov z javnostmi na ministrstvu za zdravje, nazadnje pa je bila zaposlena v uradu zagovornika načela enakosti.

V zasebnem življenju je bila dolgoletna partnerica našega sodelavca Marcela Štefančiča, jr. Njemu, družini in njenim bližnjim izrekamo iskreno sožalje.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.