Danes je nov dan

6. 12. 2019  |  Družba  |  Agrument

Je čas za novo Zlovenijo?

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Se še spomnite Zlovenije, legendarnega bloga izpod anonimnih prstov, kamor si lahko poslal zajem zaslona, ko si na družbenih omrežjih naletel na najhujšo obliko sovražnega govora, usmerjenega proti beguncem?

Zlovenija že 4 leta miruje, kar pa ne pomeni, da verbalni ekstremisti ne bruhajo več sovraštva. V ponedeljek je odpadel Studio City, ker je pretekli teden umrla novinarka Zdenka Jagarinec, partnerica voditelja Marcela Štefančiča. Ve se, za kakšne ideje Marcel navija, tako da je jasno, da na radikalni desnici ne bomo našli fanov oddaje, a da bomo na Twitterju priča pravi veselici, nas je vendarle šokiralo.

Se v tej družbi res ne strinjamo več niti okoli osnovnih manir? Je, v za nekoga tako težkih trenutkih, res tako težko biti tiho? Tale tvit sta denimo retvitala Janez Janša, dvakratni premier države, in Vinko Vasle, bivši direktor Radia Slovenija. Janez je ritvit zdaj sicer že umaknil, a sledi ostajajo na botu, ki Janezova sporočila ritvita za tiste, ki jih je blokiral.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.