Uredništvo

 |  Politika

Razkol v SMC: Cerar ne želi v koalicijo z Janšo

"Od vstopa v politiko sem vseskozi zagovarjal ista načela in nasprotoval politiki, ki jo pooseblja Janez Janša"

Miro Cerar z Janšo ne bo sodeloval

Miro Cerar z Janšo ne bo sodeloval
© Borut Krajnc

Po današnjem izstopu ministrice Ksenije Klampfer iz SMC, se razkol v stranki nadaljuje, saj je tudi nekdanji predsednik SMC Miro Cerar v pismu vodstvu stranke poudaril, da v vladi s predsednikom SDS Janezom Janšo ne bo sodeloval. Za pogovore s skrajno desnico in morebitno koalicijo s stranko SDS je namreč odprt aktualni predsednik SMC Zdravko Počivalšek.

"V primeru, da bi se oblikovala vlada pod vodstvom Janše, v njej ne morem sodelovati."

Miro Cerar

Počivalšku je v nedeljo po poročanju Reporterja pisal tudi nekdanji predsednik stranke Miro Cerar. "Od vstopa v politiko sem vseskozi zagovarjal ista načela in nasprotoval politiki, ki jo pooseblja Janez Janša. Ob tem seveda podpiram prizadevanja predsednika SMC, ki vodi dialog z vsemi strankami, vendar s ciljem oblikovanja takšne koalicije, ki jo bo vodila oseba, ki v praksi udejanja demokratične vrednote in višjo politično kulturo. V primeru, da bi se oblikovala vlada pod vodstvom Janše, v njej ne morem sodelovati," je zapisal Cerar.

Pismo Mira Cerarja

Pismo Mira Cerarja

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.