Pia Nikolič

 |  Mladina 7  |  Politika

Imela je prav

Vršilka dolžnosti direktorice Tehniškega muzeja Slovenije se po uspešni tožbi ministrstva za kulturo vrača na svoj položaj

Natalija Polenec, vršilka dolžnosti direktorice v Tehniškem muzeju Slovenije, ki bi jo na kulturnem ministrstvu radi na vsak način zamenjali. Sodišče jim je zaenkrat to preprečilo.

Natalija Polenec, vršilka dolžnosti direktorice v Tehniškem muzeju Slovenije, ki bi jo na kulturnem ministrstvu radi na vsak način zamenjali. Sodišče jim je zaenkrat to preprečilo.
© Uroš Abram

V ponedeljek je upravno sodišče odločilo, da bo izdalo začasno odredbo, po kateri se bo Natalija Polenec, ki je še prejšnji mesec opravljala nalogo vršilke dolžnosti direktorice v Tehniškem muzeju Slovenije, vrnila na svoje delovno mesto. V začetku februarja je položaj direktorice namreč prevzela Barbara Juršič, ki jo je tja imenoval minister za kulturo, Zoran Poznič. Polenčeva je upravno tožbo proti ministrstvu za kulturo na sodišče vložila sama, saj je ves čas trdila, da njena nesojena naslednica ne izpolnjuje zakonskih meril za vodenje muzeja. To je po točkah še dodatno razložila v javnem pismu. Tudi svet zavoda muzeja je Polenčevo podprl kot edino kandidatko, ki po njihovem mnenju ustreza merilom in katere vizija se jim zdi vredna podpore.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.