Pia Nikolič

14. 2. 2020  |  Mladina 7  |  Politika

Imela je prav

Vršilka dolžnosti direktorice Tehniškega muzeja Slovenije se po uspešni tožbi ministrstva za kulturo vrača na svoj položaj

Natalija Polenec, vršilka dolžnosti direktorice v Tehniškem muzeju Slovenije, ki bi jo na kulturnem ministrstvu radi na vsak način zamenjali. Sodišče jim je zaenkrat to preprečilo.

Natalija Polenec, vršilka dolžnosti direktorice v Tehniškem muzeju Slovenije, ki bi jo na kulturnem ministrstvu radi na vsak način zamenjali. Sodišče jim je zaenkrat to preprečilo.
© Uroš Abram

V ponedeljek je upravno sodišče odločilo, da bo izdalo začasno odredbo, po kateri se bo Natalija Polenec, ki je še prejšnji mesec opravljala nalogo vršilke dolžnosti direktorice v Tehniškem muzeju Slovenije, vrnila na svoje delovno mesto. V začetku februarja je položaj direktorice namreč prevzela Barbara Juršič, ki jo je tja imenoval minister za kulturo, Zoran Poznič. Polenčeva je upravno tožbo proti ministrstvu za kulturo na sodišče vložila sama, saj je ves čas trdila, da njena nesojena naslednica ne izpolnjuje zakonskih meril za vodenje muzeja. To je po točkah še dodatno razložila v javnem pismu. Tudi svet zavoda muzeja je Polenčevo podprl kot edino kandidatko, ki po njihovem mnenju ustreza merilom in katere vizija se jim zdi vredna podpore.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.