IK, STA

18. 2. 2020  |  Svet

Doslej najstarejša misica razbija predsodke 

Mis Nemčije je postala 35-letna Leonie Charlotte von Hase, ki je tudi prva mati, ki je zmagala na tem tekmovanju

Mis Nemčije ob razglasitvi rezultatov

Mis Nemčije Leonie Charlotte von Hase ob razglasitvi rezultatov
© YouTube

Nemčija je konec tedna dobila najstarejšo zmagovalko lepotnega tekmovanja v državi doslej. Mis Nemčije je postala 35-letna Leonie Charlotte von Hase, ki je tudi prva mati, ki je zmagala na tem tekmovanju.

"Nemčijo bom predstavljala z eleganco, dostojanstvom, žarom in močjo," je podjetnica, ki vodi spletno trgovino z retro oblačili, napovedala po zmagi na tekmovanju za mis Nemčije. Povedala je še, da bo glas sodobnih žensk po 30. letu starosti. Zavzemala se bo tudi za to, da bi bile ženske bolj samostojne in samozavestne. "Ženstvenosti ne določa obleka," je še poudarila.

35-letnica je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa najstarejša zmagovalka v 93-letni zgodovini tega lepotnega tekmovanja. Je tudi prva mati z zmago na tekmovanju. Ima triletnega sina. Von Hasejeva se je rodila v Namibiji, od petega leta pa živi v nemškem Kielu.

Organizator Max Klemmer je pojasnil, da se tekmovanje ne osredotoča več zgolj na zunanjost tekmovalk. Zdaj so v središču osebnost, značaj in življenjske zgodbe deklet, je dejal.

V sobotnem finalu tekmovanja za najlepšo Nemko se je pomerilo 16 deklet, starih med 18 in 35 let. Žiriji, ki so jo prvič sestavljale samo ženske, so se predstavile v večernih oblekah in oblačilih za prosti čas. Predstavitev v kopalkah pa so organizatorji ukinili.

Organizator Max Klemmer je ob tem pojasnil, da se tekmovanje ne osredotoča več zgolj na zunanjost tekmovalk. Zdaj so v središču osebnost, značaj in življenjske zgodbe deklet, je dejal.

Prva spremljevalka je postala 22-letna Lara Runarsson iz Würzburga, druga spremljevalka pa 23-letna Michelle-Anastasia Masalis iz Hamburga.

qzTuukzmXMU

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.