Uredništvo

 |  Politika

»Če Janši ni všeč rezultat volitev, bo rekel, da so ukradene«

IZJAVA DNEVA

"Kakorkoli, obstaja nekaj pomembnih razlik, zaradi katerih smo Šarčevo vlado pogojno lahko podprli, Janševe pa ne bi mogli nikoli. Če smo pri podpori sredinskim strankam lahko vsaj upali, da bomo ustavili drsenje na desno (kot vidite, neuspešno), pri Janši tega upanja ni. In če pri sredinskih strankah izigravanje demokratičnih pravil kot tehnika vladanja še ni postala povsem normalna praksa, je pri Janši to sistematično že dolga leta.

Če mu ni všeč rezultat volitev, bo rekel, da so ukradene. Če mu ni všeč mnenje novinarke, jo bo ozmerjal s presstitutko ali piškotkarko. Če mu ni po godu sodba sodstva, ga bo oklical za krivosodje. Če mu ni všeč medijsko poročanje, bo ustanovil lastne medije. Če mu ni po godu resnica, bo brez zadržkov širil laž.

Janša namreč oblast razume totalno - tako kot so jo razumeli stalinisti. Vse vzvode moči je treba držati v svojih rokah, kdor ni z nami, je proti nam. Kdor si nas drzne kritizirati, je sovražnik ljudstva."

(Luka Mesec, koordinator Levice, včeraj v Državnem zboru pred glasovanjem o potrditvi novega predsednika vlade)

Luka Mesec včeraj med govorom v Državnem zboru

Luka Mesec včeraj med govorom v Državnem zboru
© RTVSLO

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.