IK, STA

 |  Politika

Orban čestital Janši: »Srečno, prijatelj moj!«

Madžarski premier je pohitel z javno čestitko novemu slovenskemu predsedniku vlade

Weberjev današnji zapis na Twitterju

Weberjev današnji zapis na Twitterju
© Twitter

Iz Evrope prihajajo čestitke predsedniku SDS Janezu Janši za izvolitev na položaj predsednika slovenske vlade. Med prvimi mu je čestital madžarski premier Viktor Orban. Čestitko pa mu je izrekel tudi že vodja politične skupine Evropske ljudske stranke (EPP) v Evropskem parlamentu Manfred Weber.

"Čestitke Janezu Janši. Srečno, prijatelj moj," je na Facebooku zapisal Orban. Njegova stranka Fidesz je, tako kot SDS, NSi in zunajparlamentarna SLS, članica EPP.

Novemu slovenskemu premierju je čestital tudi vodja politične skupine EPP v Evropskem parlamentu Weber. "Prepričani smo, da boste oblikovali močno proevropsko vlado za uspešno Slovenijo," je zapisal na Twitterju.

Janša je bil danes v državnem zboru izvoljen za slovenskega premierja. Podprlo ga je 52 poslancev, 31 jih je glasovalo proti. Ministrsko ekipo bo predvidoma predlagal v naslednjih dneh, koalicijo pa je SDS sestavila še s strankami SMC, NSi in DeSUS.

Weberjev današnji zapis na Twitterju

Weberjev današnji zapis na Twitterju
© Twitter

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.