DK, STA

 |  Kultura

Genesis se po 13 letih odpravljajo na turnejo

Legendarna britanska skupina se novembra in decembra odpravlja na turnejo The Last Domino?

Britanski rockerji Genesis so se po trinajstih letih ponovno zbrali in napovedali turnejo po Združenem kraljestvu, poimenovano The Last Domino?. Trenutno imajo predvidenih deset koncertnih datumov v novembru in decembru. Pevec in bobnar Phil Collins je napovedal, da bodo odigrali mešanico uspešnic in nekaterih starejših skladb.

"Obstajajo pesmi, za katere čutiš, da jih moraš igrati, kajti če jih ne bi, bi se občinstvo počutilo prevarano," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal Collins.

"Vprašanje potem je, kako dodati zraven druge skladbe, ki jih morda že dolgo nismo izvajali," je povedal na radiu BBC, kjer sta se mu pridružila tudi kitarist Mike Rutherford in klaviaturist Tony Banks.

Trojica, danes stara 69 let, je sestavljala najdlje trajajočo postavo Genesis, na turneji pa se ji bosta pridružila Collinsov sin Nicholas na bobnih, in Daryl Stuermer na kitari in basu.

Skupina Genesis je nastala leta 1966 v okrožju Surrey, med ustanovnimi člani pa je bil poleg Banksa in Rutherforda tudi Peter Gabriel, ki ga je leta 1975 nadomestil Collins, ki se je leta 1996 odločil za samostojno turnejo. Od ustanovitve je zasedba, znana po skladbah, kot so Land of Confusion, I Can't Dance in Follow You Follow Me, prodala več kot 100 milijonov albumov. Nazadnje je koncertirala leta 2007.

TlBIa8z_Mts

35K6vQRt67g

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.