Uredništvo

 |  Družba

Infektologi pozivajo k takojšnji zaustavitvi javnega življenja

Apel je naslovljen na trenutnega in bodočega predsednika vlade

Apel

Apel
© Infekcijska klinika

Na jutranjem raportu so infektologi, zaposleni na ljubljanski Infekcijski kliniki, zaradi hitrega poslabševanja pandemije COVID-19 v svet in pri nas, sklenili, da je čas za uvedbo ukrepov po vzoru Italije. "Že danes, 12.3. 2020, je potrebno v največji možni meri zaustaviti javno življenje v Sloveniji."

Predlagajo takojšnje zaprtje vseh izobraževalnih ustanov, muzejev, diskotek, nočnih klubov, kinodvoran, gledališč, koncertnih dvoran in drugih ustanov. Odsvetujejo daljše zadrževanje v velikih nakupovalnih središčih.

Ljudje naj se, pozivajo, v največji možni meri zadržujejo doma. "To še posebej velja za mladino, ki bo imela nenadoma veliko prostega časa za druženje."

"To še posebej velja za mladino, ki bo imela nenadoma veliko prostega časa za druženje."

Le zgodnji drastični ukrepi in njihovo dosledno spoštovanje bodo po njihovem prepričanju lako preprečili ponovitev italijanskega scenarija.

"Poudarirti je treba, da je vsak posameznik odgovoren za širjenje okužbe, in samo skupaj jo lahko zajezimo," zaključujejo.

Tvit UKC Ljubljana

Tvit UKC Ljubljana
© Twitter

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.