Staš Zgonik

20. 3. 2020  |  Mladina 12  |  Politika

Kolateralna kriza

S protivirusnimi ukrepi se zaostrujejo tudi težave z odpadki

V ponedeljek so z mariborske občine sporočili, da so odpadno blato, ki nastaja pri čiščenju odpadnih voda v Centralni čistilni napravi v Dogošah, prisiljeni odlagati na tamkajšnjem začasnem odlagališču. Podjetje Surovina, s katerim imajo sklenjeno pogodbo za odvoz blata v tujino, je prevzemanje ustavilo zaradi izrednih ukrepov, povezanih z zajezitvijo epidemije. »Na eni strani je to zaradi izpada kadra, drugi ključni dejavnik, zakaj se je prevzem blata ustavil, pa je zapiranje mej za tovorni promet; odpadno blato iz Maribora namreč Surovina vozi na Madžarsko,« so pojasnili na občini.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.