IK, STA

 |  Politika

Trček se bo pridružil poslanski skupini SD

Nekdanji poslanec Levice se seli

Trček se seli ...

Trček se seli ...
© Borut Krajnc

Poslanec Franc Trček, ki je pred dobrim tednom zapustil stranko Levica, se bo pridružil poslancem SD, so za STA potrdili v tej poslanski skupini, ki bo zdaj štela 11 poslancev. Po informacijah STA naj bi bilo več znanega v torek, ko bo predvidoma tudi izjava za javnost. O tem je sicer danes že poročal POP TV.

Ali bo Trček vstopil tudi v stranko SD, še ni znano. 

Trček je javnost o tem, da zapušča Levico, obvestil 13. marca, tik po prisegi ministrske ekipe Janeza Janše v DZ. Kot je navedel na Facebooku, je zaradi svojega nastopa na seji DZ v poslanski skupini doživel "hladen tuš oz. kar pogrom", češ da naj bi povozil stališče, ki ga je podal vodja poslanske skupine Matej T. Vatovec. Ker je očitno "preodrasel in prezahteven" za Levico, je ocenil, da je bolje, če se poti razidejo.

V obrazložitvi svojega glasu pred glasovanjem o potrditvi ministrov tretje vlade Janeza Janše je namreč med drugim izrazil upanje, da bo sodelovanje na odboru za zdravstvo, ki ga vodi, tudi v prihodnje potekalo tako tvorno kot doslej, saj so časi preresni. "Gospod Janša je pa dovolj odgovoren politik, upam," je povedal in izrazil upanje, da bo tudi dobronamerno jemal kritike.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.